С впечатляваща схема 52-годишна касиерка от Пловдив отмъкна 144 200 лв.

...
С впечатляваща схема 52-годишна касиерка от Пловдив отмъкна 144 200 лв.
Коментари Харесай

С хитра схема касиерка от Пловдив отмъкна 144 хил. лв от банката, в която работи

С впечатляваща схема 52-годишна касиерка от Пловдив отмъкна 144 200 лева от банката, в която работи.

Досъдебното произвеждане е формирано по сигнал на управлението на банката, откакто там е бил осъществен вътрешен одит.

До момента по делото са разпитани голям брой очевидци и след авансово позволение от Районен съд-Пловдив, по искане на наблюдаващия прокурор, е осъществено претършуване и изземване в жилище, населявано от касиерката.  

Според предварителната информация, в интервала от началото на 2020 година доникъде на април тази година, в качеството си на касиер, 52-годишна служителка нелегално отклонила за себе си сумата от 144 200 лв., благосъстоятелност на банката. На този стадий от следствието са разпитани голям брой очевидци, осъществени са редица процесуални и следствени дейности. Изяснен е и механизмът на осъщественото закононарушение - благодарение на режещо устройство вид „ гилотина " и зелена хартия за окомплектоване на копюри с банкноти дамата изготвяла шаблони, наподобяващи 100 лв..

Там на място са открити режещо устройство вид „ гилотина “, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти, наподобяващи  такива от по 100 лева, които са спомогнали на  Е.К. да направи така наречен „ кукла “ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира осъщественото от нея незаконно действие.

Спрямо дамата е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Извършват се дейности по следствието. Междувременно тя е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лв., оповестяват от държавното обвиняване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР